2020-09-21 - Simona Shemer, NoCamels izraeli hírportál, fotó: Courtesy

A kísérleti projektben az izraeli Flytrex vállalat drónja szállítja a Walmart termékeit

A 2013-as indulása óta a Flytrex drónszállítási szolgáltatásokat nyújtott Izland fővárosában, Reykjavikban, az AHA-val, az ország egyik legnagyobb e-kereskedelmi társaságával együttműködve, és a King's Walk golfpályán drónokon keresztül hamburgert és krumplit szállított golfozóknak. az észak-dakotai Grand Forkson kívül. 2018-ban kibővítette drónszállítási szolgáltatásait Észak-Karolinára, ahol a Szövetségi Repülési Igazgatóság (FAA) választotta ki, hogy részt vegyen az UAS Integrációs Kísérleti Programjában (IPP) az észak-karolinai Közlekedési Minisztériummal partnerségben.

Ez év elején, az Egyesült Államokban a világjárvány első hullámának közepette a Flytrex szállítási szolgáltatást indított a Grand Forks-ban lévő menedékhely vásárlóinak, ahol az emberek mintegy 100 Walmart-cikk közül választhattak, és megrendeléseiket házhoz szállíthatták. udvarokon vagy a lakótelepeken kijelölt területekre.

Most a Walmart elmélyíti a kapcsolatot a Flytrexszel, elindított egy szolgáltatást, amelynek keretében drónokkal szállít árukat az észak-karolinai vásárlóknak.

„Egy pilótát indítunk Walmarttal az észak-karolinai Fayetteville-ben. Néhány kiválasztott vásárló közvetlenül az udvarába veheti át a szállításokat”- mondja a NoCamelsnek egy telefonos interjúban a Flytrex vezérigazgatója és társalapítója, Yariv Bash.

Az ügyfelek egy mobilalkalmazással böngészik a mintegy 200 cikkből álló katalógust, a ketchuptól kezdve a fogkrémen át a pelenkáig - magyarázza Bash.

Az automatizált drónok a Walmart raktár túloldalán szállnak fel és 6,6 font (2,9 kg) súlyú csomaggal három mérföldes távolságot képesek megtenni. A Flytrex drónok 80 méter magasságból közvetlenül az udvarba szállnak le.

A drónokat intelligens és egyszerűen vezérelhető műszerfalon keresztül működtetik, amely segíti a Walmartot, hogy betekintést nyerjen az áru összekészítéstől, a csomagoláson és a felszálláson keresztül egészen a leszállításig - írta Tom Ward, a Walmart vezető alelnöke.

A Walmart azt is reméli, hogy a pandémiát követő napokban indítja el szállítási üzletágát, amikor ez létfontosságúbb lesz, mint valaha. Ez még mindig egy kis tudományos-fantasztikus érzés, de éppen azon a ponton vagyunk, ahol egyre többet megtudunk a rendelkezésre álló technológiáról és arról, hogyan használhatjuk fel ügyfeleink életének megkönnyítésére ”- tette hozzá Ward.

Mivel a fogyasztók még mindig nagyon óvatosak a áruházi vásárlás felé való elmozdulás terén, a Walmart fokozta erőfeszítéseit, hogy versenyezzen az Amazon-hoz hasonló vállalatokkal az online értékesítés, valamint az átvételi és szállítási lehetőségek terén. Tavaly a cég másnapi kézbesítési szolgáltatást vezetett be, hogy megfeleljen az Amazon hasonló ajánlatának. A múlt hónapban elkezdte kínálni a Walmart+ előfizetéses tagsági programját, amely ingyenes aznapi szállításokat ígér.

 

Augusztus végén az Amazon szövetségi jóváhagyást kapott Prime Air drónflottájának kereskedelmi szállításainak tesztelésére. A tanúsítás az FAA előírások 135. része alá tartozott, amely lehetővé tette az Amazon számára, hogy az üzemeltető „látótávolságán túl” szállítson árukat kis drónokon. A UPS ugyan erre a szolgáltatásra szintén megkapta az engedélyt a Szövetségi Légiközlekedési Hatóságtól. Most a Walmart is szeretne felzárkózni és fokozza erőfeszítéseit a drónos szállítások terén.

„A következő két hónapban reméljük, hogy sokkal nagyobb földrajzi távolságot érünk el. Ez családok százainak, ha nem ezreinek segíthet- mondja Bash.

A Bash azt is jelzi, hogy mielőtt a vállalat valóban előreléphet, azt az FAA-nak jóvá kell hagynia egy olyan folyamatban, amely lényegében megegyezik azzal, amelyet egy Boeing 787-es jetliner-nek is meg kell kapnia repülés előtt.

Ezt az év végéig meg kellene kapnunk - mondja Bash.

Szállítás perceken belül

Bash 2013-ban alapította a Flytrex-et Amit Regev üzleti partnerrel, aki Bash lakótársa volt, miközben ő a SpaceIL-nél dolgozott, egy izraeli társaságnak, amelynek célja egy izraeli űrhajó eljuttatása a Holdra.

A társaság 2017 augusztusában mutatta be szállítási szolgáltatásait Reykjavikban, Izland fővárosában, az AHA-val, az ország egyik legnagyobb e-kereskedelmi társaságával együttműködve.

Míg a társaság az Egyesült Államokban csak meghatározott területen tevékenykedett az észak-karolinai projekt miatt sok ok miatt a Flytrexhez fordultak.

„Ez az a hely ahol repülés kezdődött. Itt indultak a Wright testvérek - mondja a NoCamelsnek. – Ezen kívül Észak-karolina egy FAA kísérleti program része, amelynek csak néhány központja van az Egyesült Államokban. Mi az észak-karolinai központ részei vagyunk, tehát mindent ennek a programnak az ernyője alatt csinálunk.

2018 májusában a Flytrex-et kiválasztották, hogy részt vegyen egy pilóta nélküli repülőgép-rendszer (UAS) integrációs kísérleti programban, amelyet a Szövetségi Repülési Igazgatóság (FAA) hozott létre a kereskedelmi célú drónműveletek tesztelésének kiterjesztése érdekében, olyan technológiai óriások mellett, mint a Google, az Intel és az Uber. A program lehetővé teszi 10 állami, helyi és kisebb kormányzati szereplő számára, hogy „partnerséget folytassanak a magánszektorban működő szervezetekkel, például az UAS-üzemeltetőkkel vagy a gyártókkal, hogy felgyorsítsák a biztonságos UAS-integrációt” - mondta annak idején az FAA.

A Flytrex felügyeli a drónok logisztikáját, hogy a távoli helyeken élő fogyasztók hatékonyabban tudják fogadni a drónt mint a járművel érkező futárokat.

A résztvevő vállalatok kiválasztott helyszínei az Egyesült Államokban az észak-karolinai Raleigh; San Diego, Kalifornia; Reno, Nevada; Durant, Oklahoma (Choctaw Nation of Oklahoma); Topeka, Kansas; és Memphis, Tennessee.

A programnak nagy a jelentősége abból a szempontból, hogy a drón-technológiai vállalat belépjen az amerikai piacra.

Drone szállítás

Míg az izraeli tengerparti városban, Netanyában egy kísérleti projektet elhalasztottak, egyelőre Bash szerint a vállalat célja, hogy folytassa erőfeszítéseit az Egyesült Államokban.

És bár a Walmart az Amazont vagy más e-kereskedelmi vállalatokat versenytársnak tekintheti, Bash szerint a Flytrex nem.

„Nincs gondom az Uber rendszerhez való csatlakozással, mint ahogy a Walmart rendszerhez is csatlakozom. Én csak egy kézbesítő vagyok - mondja -, és az Amazon alapvetően nagy versenyben van. Amint az Amazon megkezdi saját drónos házhozszállítását, a piac többi részének is hasonló megoldást kell találnia. "

"Nem ők a versenytársaim" - teszi hozzá - szállítmányozó cég vagyok. Ha az Uber élelmet szeretne szállítani a Flytrex drónjaival, mi szívesen szállítunk.

Szólj hozzá Te is!

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Gyorsaság, megbízhatóság, költséghatékonyság