2020-09-23 - https://www.retaildetail.eu/, General on 22-09-2020, fotó: Alibaba Group

Alibaba önálló robotokkal kezd el szállítani

„Kompetens szamarak”

Az Alibaba a jövő évtől elkezdi alkalmazni a "szamarakat". Legalábbis teljesen automatizált és önvezető robotokat, amelyek Xiaomanlv szabadon fordítva "kompetens szamár" nevet kapják. 2021-től kezdve a robotok segítenek az e-kereskedelmi csoport szállításában Kínában több ezer helyre. A későbbiekben az Alibaba a helyi csomagküldő vállalatok számára is elérhetővé kívánja tenni a robotokat.

A kompakt robotok napi 500 csomagot tudnak szállítani, például a környéken vagy az egyetemen, mivel egyszerre körülbelül 50 megrendelést szállíthatnak, és rakományonként 100 kilométeres távolságot tehetnek meg. Ezt az Alibaba saját kutatási és innovációs intézete (DAMO Akadémia) a csoport éves technológiai konferenciáján, az Apsara 12. kiadásában jelentette be.

A szállító robotokat fejlett geolokalizációs és mélytanulási technológiákkal látták el, amelyek segítenek abban, hogy még akkor is eligazodjanak, amikor a GPS-jel gyenge vagy nem létezik, vagy ahol sok ember van jelen. Jack Ma cége szerint a szamár felismerheti az akadályokat, és előre jósolhatja a többi közlekedő és jármű mozgását. A felhasználók a rendelésnél kiválaszthatják a szállítási időt, amikor a robot megérkezik rendeltetési helyre, az ügyfelek tájékoztatást kapnak. A korábban kapott kód beírásával kivehetik a csomagjukat a robotból - írja a L'Usine Digitale.

60 milliárd küldemény

Ez az első alkalom, hogy Alibaba széleskörű autonóm robotokat dob ​​piacra az „utolsó mérföld” szállításokhoz. Korábban a Cainiao logisztikai leányvállalat már tömegesen telepítette a robotikát az Alibaba automatizált raktáraiba. A csoport azonban arra számít, hogy a fogyasztók még több és gyorsabb szállítást követelnek az "digitalizálódó világban". A kínai állami postai ügynökség szerint az országban a futárszolgálat iránti igény meredeken nőtt, több mint 60 milliárd csomagot szállítottak le 2019-ben - ez 20% -os növekedést mutat 2018-hoz képest.

Az Alibaba felhőalapú számítástechnikai részlege egy új mini-számítógépet is bemutatott, amelynek súlya nem több, mint egy tojásé. A 60 g-os felhőalapú számítógép bármely számítógép képernyőjéhez csatlakoztatható, hatékonyabb és több felhőalapú számítási képességet kínál, mint a legtöbb számítógép. Az Alibaba tehát megkönnyíti a számítógép kéznél tartását bárhol és bármikor, amikor arra a felhasználónak szüksége van.

Szólj hozzá Te is!

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Gyorsaság, megbízhatóság, költséghatékonyság