2021-01-25 - Tóth Enikő - shoprenter.hu

Csomagolás az e-kereskedelemben – Útmutató webáruház tulajdonosok számára

Csomagolóanyag típusok és csomagoláshoz szükséges eszközök

Termékeink becsomagolása során többféle megoldás közül választhatunk. Hogy mi alapján fogunk dönteni, azt több minden is befolyásolja majd, de először is nézzük meg, hogy milyen kategóriákra bonthatóak a csomagolóanyagok:

1. Kartondobozok

Nem csak a raktározásnál a leggyakoribb csomagolóanyag a kartondoboz, hanem akkor is, amikor el kell juttatnunk egy csomagot a vásárlóinknak. 

Kartondobozok

Előnye, hogy nagyon változatos méretekben kaphatóak, mindegyik futárcég elfogadja ezt a csomagolási módot, és környezetbarát, hiszen újrahasznosított papírból készülnek és használat után ismét újrahasznosíthatóak.

Viszont hátránya, hogy általában szükség van valamilyen térkitöltő anyagra, hogy ha a termékünk mozogni tud a dobozban.

Egy általános kartondoboz méretétől és típusától függően nettó 100-800 Ft/db között szokott mozogni.

2. Légbuborékos borítékok

Különféle méretekben kapható a légbuborékos boríték is. Rendkívül praktikus, hogy ha kisebb méretű termékeket kell csak elküldenünk. A kartondobozzal ellentétben sokkal gyorsabb és egyszerűbb a csomagolás. 

Légbuborékos borítékok

Egy légpárnás boríték mérettől függően áltagosan nettó 20-40 Ft/db-os áron szerezhető be.

3. Futártasak 

Manapság egyre népszerűbbé válnak a különböző futártasakok használata. Méretben és árban nagyon hasonló a légbuborékos borítékokhoz.

Futártasak

Előnyük, hogy roncsolás nélkül nem lehet kinyitni őket, így biztosítva van, hogy a vevőhöz biztosan érintetlenül jusson el a csomag. 

Viszont nem rendelkezik légpárnás belső borítással, mint a légbuborékos boríték, így célszerű valamilyen módon biztosítani az áru biztonságát (például buborékfóliával körbetekerni a terméket).

4. Ragasztószalagok

Fontos, hogy a ragasztószalag kiválasztása során mindenképp legyen a szemünk előtt a minőség! Hiszen csak magunknak fogunk fejfájást okozni, ha olyat veszünk, ami túl könnyen szakad, netán rosszul ragad.

Ragasztószalagok

Egy egyszerűbb ragasztószalag nettó 4-10 Ft/m áron érhető el, de ha egyedi, logóval ellátott ragasztószalagot szeretnénk használni, akkor árajánlatot kell kérni a cégektől.

Egyedi ragasztószalagok

5. Zsugorfólia

Kívülről befóliázni egy kartondobozt jó ötlet lehet, hiszen extra védelmet ad a csomagnak a véletlenszerű külső hatások ellen. Emellett azt is biztosítja, hogy ne legyen felbontva a csomag, mielőtt a vevő a kezéhez kapná.

Dobozon belül is alkalmazhatjuk a fóliázást a termék biztonsága érdekében.

Viszont, mindenképp mérlegeljük, hogy a termékünk jellege igényli-e ezt az extra védelmet, mert bizony egy befóliázott csomagot és terméket sokkal nehezebb kibontani, ami a “legyen a kicsomagolás egy pozitív élmény” kárára mehet.

Zsugorfólia tekercsek

Zsugorfóliát hozzávetőleg nettó 1-7 Ft/m áron lehet beszerezni.

Cikk folytatását a shoprenter.hu oldalán tudod elolvasni.

A cikket az elsőként közreadó shoprenter.hu engedélyével vettük át.

Szólj hozzá Te is!

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Speed, reliability, cost-effectiveness