A megfelelő csomagolási mód rendkívül fontos

Az építőanyagok egy bizonyos része rendkívül sérülékeny, így fontos azok biztonságos szállítása. Gondolj csak az épület tetejére kerülő cserepekre, a vékonyabb, faragott kövekre vagy mondjuk az üvegre. 

A sérülékeny építőanyagok szállításánál fontos a megfelelő szállítási mód kiválasztása, hiszen így minimalizálni lehet a sérülés és ezáltal a veszteség esélyét. 

De milyen szállítási módok léteznek?

 

1. Fa ládák

A fa ládákban való szállítás az egyik leggyakrabban használt módszer az építőanyagok esetében. Nagy előnye, hogy olcsó, ennek ellenére viszonylag nagy védelmet biztosít a benne tárolt építőanyagoknak.

De mire kell figyelni a fa ládákban való tárolás és szállítás során?

A bepakolás során minden egyes láda esetén meg kell róla győződni, hogy a lehető legbiztosabb módon le legyen zárva. 

Emellett pedig az is rendkívül fontos, hogy a ládákon fel legyen tüntetve, hogy mi van bennük, illetve a ládák súlyának is szerepelnie kell rajta, hogy a mozgatás során a megfelelő eszközzel történjen majd a teherautóról vagy egyén járműről való lemozgatás.

Milyen egyéb tárolók jöhetnek még szóba?

 

2. Fémdobozok

A fa tárolóknál is erősebbek a fémdobozok. 

Ezek sokkal nagyobb védelmet biztosítanak a dobozban tárolt építőanyagoknak. Ráadásul a fém a hő ellen is jobban véd, így tűz esetén is nagyobb eséllyel óvja meg a nyersanyagokat, mint egy fából készült láda.

A fémből készült ládák felületét ráadásul még a fánál is jobban lehet feliratozni, így a már említett jelölések is könnyen elvégezhetők.

 

Könnyebb építőanyagok tárolására milyen opció létezik?

 

3. Erős kartondobozok

Bár a kartonpapírból készült tárolók közel sem olyan masszívak és tartósak, mint a fából  vagy fémből készült ládák, de könnyebb építőanyagok szállítására – mint például a csempe vagy a parketta lapok – tökéletesen megfelelnek.

A kartondobozok egyik nagy előnye, hogy használat után akár össze is csomagolhatók, így sokkal kevesebb helyet foglalnak. A következő használat során csak újra kell őket hajtogatni és már lehet is kezdeni a feltöltésüket.

Mi az, amire mindegyik tároló esetében figyelmet kell fordítani?

 

Amire minden esetben oda kell figyelni

A ládában való szállítás önmagában nem feltétlenül védi meg a bepakolt építőanyagokat.

Fontos, hogy a ládán belül ne rázkódjon és mozogjon, hiszen így a kisebb rázkódások miatt akár egymást is összetörhetik a törékenyebb nyersanyagok.

És hogy mit lehet tenni?

Ha törékeny építőanyagokról van szó, ki kell tömni valamilyen puha anyaggal (buborékfólia, hungarocell) a ládát és a elemek közötti részeket. Ez nagymértékben csökkenti a sérülés és törés esélyét. 

Emellett pedig az olyan építőanyagoknál, melyek felülete sérülékeny (burkolatok, parketta, csempe), érdemes az egyes rétegek közé is valamilyen védőcsomagolást is illeszteni. 

Mi a következő lépés a biztonságos szállítás terén?

 

A legjobb szállító cég kiválasztása 

A megfelelő szállító cég kiválasztása is kardinális kérdés.

Az építkezésre való szállítás hordozza magában a legnagyobb kockázatot, ilyenkor van ugyanis a legnagyobb esély arra, hogy sérülés éri az építőanyagokat.

Érdemes úgy megválasztani a szállítást végző céget, hogy minél nagyobb tapasztalattal rendelkezzen az ilyen jellegű szállítmányok kezelésében.

A rutin mellett azonban célszerű részletesen utánajárni, hogy az egyes szállítók milyen biztonsági intézkedéseket nyújtanak az áruszállítás során. Ugyancsak előnyös, ha az általunk választott cég garanciát vállal a szállított építőanyagokra. 

 

A legfontosabb szempontok a szállító kiválasztásánál:

  • rutin építőanyagok szállítása terén

  • biztonsági intézkedések

  • garancia

Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével megtalálhatod a legideálisabb szállítással foglalkozó céget, ami a leggyorsabban és a legnagyobb biztonságban szállítja le az építőanyagokat az építkezés helyszínére.

 

A szállítási dátumot jól válaszd meg

A megfelelő szállító kiválasztása mellett arra is figyelni kell, hogy az építőanyagok a megfelelő időben érkezzenek meg. 

Miért fontos ez?

Egy építkezésnél az ütemezés kiemelten fontos, hiszen a jó ütemben érkező nyersanyagok nagymértékben megkönnyítik az építési folyamatot.

Ha egy szállítmány nem érkezik meg időben, akkor elakadhat a munka, ami felboríthatja az egész ütemtervet, ráadásul rengeteg többlet kiadással is járhat.

Épp ezért az egyes szállítmányok beérkezését pontosan kell ütemezni, hogy az építkezés gördülékeny legyen.

Ha eddig nem találtad meg a számodra megfelelő szállítással foglalkozó céget, akkor kérj nálunk árajánlatot, vagy érdeklődj nálunk telefonon.