2023-ban Üzleti Etikai Díjat nyert „Kisvállalat kategóriában” a

Futár.hu Logisztikai Kft.

 

A 2006-ban alapított családi vállalkozás, már lezajlott utódlással. Apjától vette át a céget a fia, aki már egyetemistaként elkezdett dolgozni az édesapja által vezetett cégnél. Főtevékenységük a futárpostai szolgáltatás, nettó árbevételük 618,5 millió forint. A foglalkoztatottak átlagos létszáma 20 fő.

Mottójuk: „Örömet szállítunk!” Értéknyilatkozatuk, céljuk, küldetésük is ezt tükrözi vissza. Alázatos ügyfélközpontúság, a megrendelői elégedettségre építő, megbízhatóságot sugárzó értékrend, melyet az apjától kapott és visz tovább az utód, az első számú vezető. A mai napig is az apja a mentora. A felelősségbe is belenőtt, sokat tesz a munkavállalóik és alvállalkozóik családjai hosszú távú boldogulásáért. A cég fejlődését az általa vezetett csapattal a korábbi értékek megőrzésével viszi előre. Az apjától örökölt értékrendbe, vállalati kultúrába az elmúlt 3 évben sikeresen építette be a számára fontos új elemeket: tudásmegosztás, közös ünneplés, rövid közös szünetek, társadalmi felelősségvállalás.

Munkatársaik közül sokan az adott munkakör kialakulásától kezdetektől a cégnél dolgoznak. Azonosultak a vállalati kultúrával. Valódi csapatot alkotnak, egymásra tekintettel, segítve a hirtelen jött gondok megoldását. A vezetőség a munkatársak vezetésére, a csapat építésére, támogatására, motiválására és fejlesztésére fókuszál a feladatok menedzselése helyett.

A szállítási feladatokat alvállalkozó kollégák végzik. Ők ugyanúgy a csapat elkötelezett tagjai, a csapatépítő programokon is ott vannak. Őket is ünneplik, jutalmazzák az elért eredmények okán. Több futár, aki önfoglalkoztató egyszemélyes vállalkozással kezdte az együttműködést, mára már saját flottával rendelkező partnerük.

„Ha kellően hosszú távon gondolkodunk és az értékteremtést tekintjük elsődlegesnek, akkor egyszerűen feloldható a profit-maximalizáció és a fenntartható fejlődés elvei közötti látszólagos ellentét.” – vallja az első számú vezető.

Apa és fia együtt konzervatív pénzügyi szemléletet képviselnek, ezért a cég likviditása kiemelkedő. A cég eredményét megőrzik, évről évre gyarapítják, annak érdekében, hogy garantálni tudják mind alkalmazottaik jövedelmi biztonságát, mind ügyfeleik csomagjainak értékfedezetét. Kiemelt figyelmet fordítanak az ügyfelek igényeinek kiszolgálására. Ez az egyik legerősebb védjegyük.

Hátrányos helyzetű gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak elsősorban szállítási feladatok megoldásával. Számos szép példával igazolják elköteleződésüket, felelősségvállalásukat. A segítő projektekben a cég összes munkatársa részt vesz alvállalkozók bevonásával is.

Saját autóflottával nem rendelkeznek. A csomagolás terén figyelnek oda erősen a környezeti szempontokra. Az elmúlt években felépítették országos lefedettségű gyűjtő rendszerű szolgáltatásukat, ahol egyszerre több csomagot tudnak mozgatni, így sokkal kisebb az egy csomagra jutó környezeti terhelés. Minden kiszállított küldeményükkel kapcsolatban elérhető szolgáltatás a csomagolóanyag visszaszállítása és szelektív kezelése.

A logisztikai cég betonerős értékrendre épül, ami apáról fiúra szállt. Az emberi tisztesség erős felelősségvállalással párosul. A csapattagok munkája is visszatükrözi ezt az értékrendet, ami a másik ember és a környezet tiszteletén alapul. Érdemesek az üzleti etikai díjra.

Takács Mihály ügyvezető a díjjal a kezében. A díjat Katonáné Domonics Ágnes, a Marso Kft. HR vezetője és Kelly Róbert, a Metalloglobus Fémöntő Kft. ügyvezetője adták át neki.

 

Forrás